Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Woningen

3 Thema’s voor Interieurdecoratie

Uw huis is een perfecte weerspiegeling van uw persoonlijke stijl. Er is een overvloed aan interieurthema’s die aansluiten bij uw voorkeuren. Of het nu gaat om het eclectische Boheemse thema of het subtiele minimalistische decor, er zijn verschillende soorten stijlen die u kunnen aanspreken. Voor al die mensen die hun huis willen verbouwen in Herentals, zijn hier de populairste interieurthema’s.

Modern heeft alles te maken met ‘clutter free’. Asymmetrie is een hoofdthema en strakke lijnen in de architectuur hebben de voorkeur. In plaats van het gebruik van te veel kleine accessoires, maakt het moderne thema gebruik van grote schilderijen als aanvulling op de open wandruimte. Open plaatsen zijn gebruikelijk om het gevoel te bereiken dat men zich in een grote ruimte bevindt. Kleine appartementen of huizen met een serieus ruimtebeslag maken gebruik van dit bijzondere decor om de plek groter te laten lijken.

Gemeenschappelijke kleur: Gedempte kleuren zoals beige, licht bruin en zelfs grijs worden gebruikt voor het moderne thema. Heldere kleuren worden gebruikt om de muren te accentueren.

Gemeenschappelijk Meubilair: Het meubilair is eenvoudig en  versieringen zijn een grote no-no.

Vaak door elkaar gebruikt met moderne stijlen, is hedendaags heel anders geïnterpreteerd. Terwijl het moderne ontwerp een weergave is van een stroming die in de 20e eeuw is begonnen, is het hedendaagse een vloeiend ontwerp dat zich niet aan een bepaalde stijl houdt. Voor dit laatste is het belangrijk om een frisse en natuurlijke uitstraling aan de ruimte toe te voegen. De focus ligt altijd op lijnen en vormen. In feite is het eigentijds altijd herkenbaar aan zijn strakke en gedempte kenmerken minus elke vorm van extravagantie. Materialen spelen een belangrijkere rol dan kleuren.

Veel voorkomende kleuren: Kleur staat niet centraal in een eigentijdse omgeving. Zolang de tinten diepte en variatie brengen in het interieur, is het goed om te gaan.

Veelvoorkomende meubelen: Meubilair met een slank silhouet is het handelsmerk van de hedendaagse inrichting. Lichtgekleurde houtsoorten met strakke lijnen komen veel voor.

“Minder is meer” is het motto van de minimalistische levensstijl. De beweging gaat over het terugdringen van de overdaad met een minimum aan meubels en een minimum aan accessoires. Het idee is om het leven te ontruimen en de gehechtheid aan de materialen te verminderen. Door minder meubels in een ruimte te hebben, wordt het gevoel van overvloedige ruimte bereikt, wat het belangrijkste kenmerk is van het minimalistische thema.

Gemeenschappelijke kleur: in dit thema overheerst het wit.

Gemeenschappelijke meubels: Meubels die gebruikt worden zijn het absolute minimum en hebben een nette vormgeving. Planten komen vaak voor in een minimalistische omgeving.

 

https://aannemersherentals.jouwweb.be/