Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Kinderen

Babysneakers kopen? Hier moet je op letten!

Bevallen en nu?

Als je net kersverse mama bent geworden dan ben je natuurlijk apetrots op de kleine spruit. Je geniet natuurlijk ten volste van dit kleine wondertje. Als de kleine net geboren is, dan ligt ze nog veelal te slapen in het bedje. De leukste momenten zijn dan het voeden en het in badje doen van de kleine. De reacties van je baby op het lekkere warme water, geweldig.

Geleidelijk aan wordt het tijd om bepaalde zaken op orde te maken. Waarschijnlijk heb je al veel in orde gemaakt voor de bevalling. Je zult ongetwijfeld al veel kleding voor de kleine hebben voor de eerste tijd. Misschien al wel voor de eerste paar jaar.

Wat nog wel eens ‘vergeten’ wordt in deze beginperiode, dat zijn schoentjes. Vaak heb je al wel iets van pantoffeltjes en dikke sokjes, zodat ze geen koude voetjes krijgt. Maar als je geleidelijk aan ook met de kleine naar buiten gaat, dan kan het handig zijn om eens te kijken naar schoenen. En sneakers zijn dan wel heel stoer.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van baby sneakers

Als je overgaat tot het kopen van baby sneakers voor de kleine, dan is het handig op een paar zaken te letten. Ten eerste is de maat natuurlijk belangrijk. Dit kan wat lastig zijn. Als de kinderen wat ouder zijn, dan ga je met ze naar de schoenenwinkel en laat je de voetjes opmeten. Dit wordt met een baby wat lastiger. Dit moet je dan toch wat meer op gevoel doen. Maar vaak heeft een schoenenwinkel wel een richtlijn voor de schoentjes die dan gekoppeld is aan de leeftijd. Of als de schoenenverkoper even naar de voetjes kijkt, dan weet hij vaak ook al wel genoeg.
Als je gaat shoppen via een webshop, dan staat er af en toe ook wel een tabel op de site. Deze tabel geeft dan aan welke maat je ongeveer moet hebben per per leeftijd. Uiteraard kan jouw kindje wat grotere voetjes of juist kleinere voetjes hebben. Tegenwoordig maakt het meestal niet meer uit bij een webshop. Als iets niet past of gewoon niet is wat je van het product verwachtte, dan kun je het probleemloos terug sturen en krijg je het geld terug. Of je ruilt het om voor een ander paar met een andere maat.

Het materiaal is ook belangrijk. Als jij met de kleine naar buiten wilt om te wandelen en het is winter, dan is het handig om een materiaal te kiezen dat wat warmer is. Daarnaast is het materiaal van belang met het oog op de flexibiliteit van de schoen. Babysneakers moeten een beetje meebewegen en niet te stug zijn. Anders krijgt je kleine drukplekken op de voetjes en dat is niet fijn.

De kleur is natuurlijk ook niet onbelangrijk, maar dat is meer smaakgevoelig.

De zool is belangrijk met het oog op de ondersteuning van de voet. Nu zal de baby misschien nog niet lopen, maar op het moment dat hij dit wel begint te doen is het belangrijk meteen te beginnen met een goede schoen. Dit omdat de voetjes van de kleine natuurlijk nog gevormd moeten worden.