Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Architectuur

Betonplaten

Betonplaten zijn er in alle soorten en maten. Betonplaten komen vrijwel overal voor. Van het meest simpele muurtje tot aan complete wolkenkrabbers. In Nederland kan men er eigenlijk niet omheen tenzij hout gebruikt wordt als basismateriaal. Maar een combinatie tussen een houten stellage en een ondergrond dat bestaat uit betonplaten komt ook regelmatig voor. Dit materiaal slijt vrijwel niet mits het adequaat wordt onderhouden. In de hele wereld is het gebruik van betonplaten iets standaards geworden waar men nog nauwelijks van af wijkt. En waarom zou men er ook van af moeten wijken? Als iets werkt dan is het toch prima? Toch is het niet handig om conventies al te lang te gebruiken en daarom is er op het gebied van deze betonplaten zeker veel innovatief nieuws te vertellen. Architecten en ingenieurs doen er de meest prachtige dingen mee en proberen de simpele platen tot een kunstwerk te verheffen. Ook producenten doen er alles aan om het beton zo sterk mogelijk te maken zodat een gebouw dat veel gewicht bevat goed kan dragen. Het moet immers eeuwen meegaan dus barsten in het beton of in het voegwerk zijn uit den boze. Betonplaten zullen dan ook jarenlang de boventoon blijven voeren en toch verder ontwikkeld worden zodat men daadwerkelijk kan spreken over een uiterst betrouwbaar bouwmiddel. Vaak ziet men bij grote gebouwen een combinatie met staal. Een stalen stellage wordt gebouwd waarna hier vloeibaar beton in wordt gespoten dat opdroogt. Dit noemt men ook wel gewapend beton. Dit wordt dan vaak afgedekt met deze betonplaten en ook de vloeren die eronder zijn gelegd bestaan uit betonplaten eventueel samen met een hoop staal. Staal is overigens een legering van ijzer met koolstof en eventueel zink of nikkel toegevoegd zodat het niet kan corroderen.

Betonplaten vind je op simbeton.nl

Wist je dat er in parken ook vaak betonplaten liggen? Dit is zelfs de nieuwe rage op het moment en daarom beschikt de site die we hebben genoemd in het tussenkopje over diverse betonplaten van een wel heel bijzonder design. We hebben het namelijk over betonplaten met gaten erin zodat de natuur zijn weg kan vinden hier tussendoor. Met is speciaal aan te leggen in een park maar net zo goed bij iemand in de tuin die een mooi grasveld wil hebben. Vele parken hebben immers meerdere grasvelden waarop men in de lente en de zomer heerlijk op kan vertoeven in de zon. Lekker zonnen in de vakantie of na het volgen van een college. Wellicht is het zelfs toegestaan om op te barbecueën of om op te picknicken. Het is dan wel belangrijk dat het gras er de volgende dag en de dagen die nog komen gaan er een beetje netjes bij ligt. Om dat voor elkaar te krijgen is het verstandig om, zeker als we het hier hebben over een nieuw aangelegd park, betonplaten onder te leggen. Dit geldt niet alleen voor parken, veel gemeentes gebruiken betonplaten voor hun openbare terreinen. Denk maar eens aan onder andere de volgende gebieden.

  • Voor de groenvoorziening zoals we hier net al bespraken.
  • Voor parkeergarages zijn betonplaten erg geschikt. Ze hoeven er niet erg mooi uit te zien, zo lang ze maar stevig zijn, veel auto’s kunnen houden en er voor de automobilisten genoeg plek is doen mensen er meestal niet zo moeilijk over hoe een parkeergarage er uit ziet. En als het wel voor problemen zorgt, dan kan je de boel altijd en likje verf meegeven.
  • En voor diverse andere openbare ruimtes zoals markten of speelweides en speelplekken in woonwijken zijn betonplaten de ideale oplossing. Stevig, handig in gebruik en erg goedkoop.

Meer weten? Neem dan eens contact op

Simbeton.nl zorgt ervoor dat ze voldoende betonplaten op voorraad hebben zodat zelfs de grootste afnemer ze nog binnen een week kan ontvangen. Dat klinkt je vast als muziek in de oren. Heb je bepaalde ideeën over de betonplaten die wij aanbieden, bijvoorbeeld hoe dit beter kan? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Onze architecten buigen zich er graag over. Heb je specifieke eisen aan de grootte en dikte van het beton? Ook dan kan je bij ons terecht want naast onze standaardafmetingen zoeken wij graag naar nieuwe varianten. Wellicht is jouw wens binnenkort wel omgetoverd tot prachtige betonplaten die een standaard toevoeging gaan zijn in ons assortiment. We horen het in ieder geval graag tegemoet. Contact met ons opnemen is eenvoudig. Wij zijn bereikbaar op het telefoonnummer dat staat vermeld op de website. Zelfs faxen is bij ons mogelijk, we weten dat veel bedrijven nog gebruik maken van de oude vertrouwde fax dus schroom niet om het te gebruiken. Een mailtje sturen kan uiteraard ook, het adres staat wederom op de site onder het kopje “contact”. De snelste manier naast een telefoontje plegen is door middel van het contactformulier in te vullen. We kunnen dan direct aan de slag gaan met het berekenen van de kosten en we zorgen ervoor dat je zo spoedig mogelijk een overigens geheel vrijblijvende offerte ontvangt. Wij zijn in principe op het gebied van beton van alle markten thuis dus als je niet alleen op zoek bent naar deze platen, dan hebben wij een keur aan andere producten in huis. Denk hierbij aan onder andere keerwanden, goten, putten en sleufsilowanden om silo’s te bouwen voor op de boerderij. Hopelijk kunnen we je snel eens verwelkomen.

http://simbeton.nl/infra/betonplaten/