Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Winkelen

De voordelen van klein zijn

Kleine vrouw

Het is een onderwerp dat vooral voor jongens vaak wordt besproken. Kleine mannen krijgen veel over zich heen en moeten vaak opboksen tegen stereotypen. Veel vrouwen willen nog weleens zeggen dat ze liever niet een kleinere man daten en daarnaast zijn er ook veel artikelen over hoe langere mannen worden gezien als dominanter, leidinggevend etc. De vraag die dan overblijft is hoe de ervaring is van meisjes en vrouwen die erg klein zijn. Het is een minder besproken onderwerp aangezien lang zijn over het algemeen minder belangrijk lijkt voor vrouwen. Toch kan ik uit persoonlijke ervaring spreken als ik zeg dat ook kleine vrouwen tegen dingen aanlopen. In dit artikel bespreek ik de nadelen maar ook de voordelen van het zijn van een kleine vrouw.

Hakken en dikke zolen

Ten eerste zijn hakken natuurlijk fantastisch als een kleine vrouw. Ze lijken voor je gemaakt te zijn. Met hakken ben je meteen langer en daarnaast geven ze je ook een mooier figuur. Natuurlijk is op hakken lopen wel vermoeiend. Als je geen zin in hebt in hakken kun je desondanks nog steeds langer zijn als vrouw door simpelweg sneakers met dikke zolen te dragen. Een van de beste merken die dit soort sneakers maakt is bijvoorbeeld Michael Kors. Michael Kors schoenen hebben vaak dikke zolen die je meteen een aantal centimeter langer maken.

Een aspect van een korte vrouw zijn wat zowel als een voordeel als nadeel gezien kan worden is dat mensen je vaak schattig noemen. Dit kan in een relatie leiden tot veel leuke koosnaampjes. Maar in een professionele setting is het natuurlijk niet ideaal. Korte mannen hebben vaak meer moeite om serieus genomen te worden maar voor vrouwen telt het natuurlijk dubbel. Als vrouw is het sowieso al moeilijker om serieus genomen te worden en het wordt er natuurlijk niet makkelijker op wanneer je niet zo lang bent. 

Napoleon complex

Net als mannen kan je misschien ook een Napoleon complex ontwikkelen. Dit betekent dat wanneer je niet zo lang bent je dit zult compenseren door luider te spreken en zult harder je mening geven. Je zult namelijk bang zijn niet serieus genomen te worden en je zult dit willen compenseren. Wees je hiervan bewust want soms bedoelen mensen het niet verkeerd en zul je overreageren. Een voordeel aan klein zijn is dat mensen je vaak jonger zullen inschatten dan je eigenlijk bent. Wanneer je net 18 bent en alcohol wilt kopen zul je dit natuurlijk niet fijn vinden maar wanneer je ouder bent is jonger ingeschat worden natuurlijk hartstikke leuk.