Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Auto

Een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen is goed voor de zaak

Een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Als je als ondernemer vaak naar klanten toe gaat of je gereedschap en andere producten over de weg wilt vervoeren heb je zeker een bedrijfswagen nodig.

Bedrijfsauto leasen of bedrijfswagen leasen kan financieel gunstig zijn

Niet iedere ondernemer heeft voldoende financiële middelen om zelf een (al dan niet nieuwe) bedrijfswagen aan te schaffen. In dat geval is leasen een goede oplossing omdat je dan niet meteen een grote som geld hoeft te hebben om een geschikt vervoermiddel aan te schaffen. Daarnaast is leasen ook gunstig omdat je de kosten voor de wagen kunt afschrijven in je boekhouding omdat je deze als investering voor je bedrijf gedaan hebt.

Ideale leasewagen kiezen

Een leasewagen die je als bedrijfswagen inzet kan dusdanig ingericht worden dat deze volledig geschikt is voor het werk dat jij ermee wilt doen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je er veel goederen die voor klanten bestemd zijn in wilt vervoeren maar het kan ook een soort kleine werkplaats op zich zijn als je zelf je gereedschap erin wilt bewaren en meenemen. Kijk altijd goed wat er mogelijk is want een bedrijfswagen die je leaset kan helemaal voor jou op maat gemaakt worden.

Een gebruikte of nieuwe bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen

Een bedrijfswagen leasen kan met een hagelnieuw model maar je kunt ook kiezen voor een gebruikte bedrijfswagen. Dit heeft een aantal voordelen maar veruit het belangrijkste voor de meeste ondernemers is dat je voor een gebruikte leasewagen minder aan afschrijving betaalt omdat de eerste grote afschrijving erop reeds gedaan is. Er zijn voldoende leasewagens te koop die niet eens zo oud zijn en niet veel kilometers op de teller hebben dus die voldoen ook prima als bedrijfswagen.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/