Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Gezondheid

Het verschil tussen botox en fillers

Binnen de botoxwereld zijn er twee termen die iedereen die kennis heeft van botox wel kent, namelijk botox en fillers. Deze twee begrippen lijken erg veel op elkaar, maar er is wel degelijk een verschil tussen deze twee begrippen te herkennen.

 

Botox is een middel dat staat voor de stof Botulinetoxine. Botulinetoxine wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit middel staat in de medische wereld bekend als een soort wondermiddel tegen rimpels en andere kenmerken die men graag wil bestrijden op het lichaam. Dit middeltje is een soort spierontspanner en het werkt op de plaats waar de zenuw en de spier met elkaar verbonden zijn. Botox dringt bij het aanbrengen binnen in een zenuw en zorgt er uiteindelijk voor dat deze geen opdrachten meer kan doorgeven aan de spier, waar hij aan vastzit. Doordat de spier naar verloop van tijd merkt dat hij geen opdrachten meer krijgt, zal hij gaan verslappen. Doordat hier een tijdje overheen gaat voordat er resultaat gezien kan worden, zullen sommige mensen eerder neigen naar het gebruik van fillers.

Fillers kunnen gebruikt worden bij mensen die er, direct na hun behandeling, jong uit willen zien en dus meteen resultaat zullen zien. Door middel van fillers krijgt men vollere lippen en een jeugdigere vorm in het gezicht. Daarnaast kunnen fillers ook gebruikt worden bij de bestrijding tegen rimpels. Bij het gebruik van fillers wordt er ook wel gesproken over een liquid facelift. Dit komt doordat bij fillers dezelfde voordelen verkregen worden als bij een chirurgische facelift, maar dan zonder de hersteltijd.

 

Beide middelen kunnen bij een botox kliniek ingebracht worden. Bij een botox kliniek zult u eerst een kennismakingsgesprek voeren, waarna bepaald wordt welke behandeling het beste voor u zal uitpakken en waarbij u dus ook het meeste resultaat zult zien.

http://faceland.nl/