Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Bedrijven

Hier dien je als directeur van een ziekenhuis rekening mee te houden!

Na lang voor verschillende bedrijven gewerkt te hebben, heb je kort geleden het aanbod gekregen om als directeur van een ziekenhuis aan de slag te gaan. Het is een enorme uitdaging en je wilt er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit een succes wordt. Echter, op dit vlak heb je nog weinig ervaring en de hoeveelheid kennis is ook beperkt. Het is begrijpelijk dat je hier in dat geval meer over te weten wilt komen. In dit artikel bespreken we enkele basiszaken die erbij komen kijken. 

Onderhandelen met zorgverzekeraars

In Nederland is het zorgsysteem zeer goed geregeld. Een zorgverzekering is verplicht en iedereen heeft daardoor recht op vakkundige zorg. Hetgeen waar de meeste particulieren niet bij stilstaan is dat er contracten tussen ziekenhuizen en zorgverzekeringen afgesloten moeten worden. Als je een ziekenhuis runt ben jij er met je team verantwoordelijk voor dat er de juiste contracten worden afgesloten. Dit is een zeer lastig proces waar erg veel werk bij komt kijken. Lees je hier daarom goed over in en kijk hoe anderen dit voor jou hebben gedaan. 

Je hebt te maken met zeer veel afval

Als je dacht dat er bij een verbouwing van een woonhuis veel afval vrijkomt dan sta je versteld met hoeveel afval een ziekenhuis te maken heeft. Naast de grote hoeveelheid afval heeft een ziekenhuis ook te maken met veel verschillende soorten afval. Als directeur is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat dit gedeelte perfect wordt georganiseerd. Zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om te kiezen voor afvalverwerking ziekenhuis door Renewi. Zij nemen de afvalverwerking grotendeels uit handen waardoor jij je hier geen zorgen meer over hoeft te maken. Overigens is het uitbesteden van bepaalde taken sowieso een verstandige zet. Iedereen kan zich hierdoor blijven focussen op het leveren van goede zorg. 

Je hebt al snel te maken met erg veel personeel

Als je binnenkort als directeur begint bij een groot ziekenhuis, is het zeer belangrijk dat je goed met personeel om kunt gaan. Je dient er als directeur voor te zorgen dat het personeel zich gewaardeerd voelt. Dit krijg je onder andere voor elkaar om te zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je elke werknemers als persoon blijft behandelen. Probeer te voorkomen dat je de werknemers te veel als middel gaat zien en daardoor grote fouten maakt. 

 

 

https://www.sitevinden.be/