Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Dienstverlening

Hoe Cognitieve Therapie Dysfunctionele Gedrag en Emoties Kan Aanpakken

De houding bepaalt het vermogen van een persoon om met de moeilijke situaties in het leven om te gaan. Hoe je het leven ziet kan beïnvloed worden door je gedrag en reacties, die ook je levensstijl beïnvloeden. Degenen die in smeltkroes steden wonen waar er zoveel verschillende culturele verschillen zijn, zij meer vatbaar voor angst en stress. Omdat ze geloven dat deze problemen vaak slechts een tijdelijk ongemak zijn waar ze makkelijk mee om kunnen gaan, negeren of verwerpen de meeste mensen ze. Door een massage te boeken of een snipperdag te nemen, denken ze dat ze klaar zijn om een nieuwe dag te beginnen. Maar zo een houding kan schadelijk zijn.

Psychologische storingen komen meer voor vandaag de dag. Soms is het een kwestie van omgeving en geschiedenis, andere keren gaat het om hormonen en neuronen. Je kunt de stress van het modern leven voor een gedeelte ervan de schuld geven. Het moderne leven, voornamelijk in de grote steden, kan onomkeerbare lange termijn schade aanrichten die de kwaliteit van het leven, relaties, psychologische gezondheid en meer beïnvloedt.  Er zijn bijvoorbeeld vele gevallen gefaalde huwelijken en gebroken families. Zulke situaties beïnvloeden niet alleen het paar, maar ook de kinderen. Door middel van huwelijkstherapie kunnen koppels hun huwelijk gezond houden.

Wanneer je beter wilt omgaan met de verschillende situaties die je tegenkomt in het leven, moet je de juiste perspectief hebben. Dysfunctionele gedrag en emoties beïnvloeden je houding sterk. Dit is waar therapie helpt.

Om mensen te helpen om depressie, angst, trauma, fobieën en andere psychologische problemen aan te pakken, kiezen professionelen de psychotherapeutische aanpak genaamd cognitieve gedragstherapie. In plaats van de gewoonlijke sessies op de bank, waarvan de meeste denken dat het onzin therapie is, is deze aanpak in de jaren zeventig door een bekende doctor ontworpen, en is een korte termijn therapie met de aandacht op problemen oplossen.  Over de jaren heeft cognitieve gedragstherapie zich bewezen als hoog effectief in het behandelen van een grote lijst stoornissen. Het heeft meer bevredigende resultaten afgeleverd dan de verschillende traditionele psychotherapeutische aanpakken.

Hoe wordt het uitgevoerd?

De therapeut werkt actief samen de patiënt in dit proces. Dit is schildert een ander beeld dan dat van de traditionele aanpak waar de therapeut passief luistert naar een patiënt om erachter te komen wat zijn of haar problemen zijn.

Krijg toegang tot de juiste hulp die je nodig hebt. Meer over therapie op deze site: www.depsycholoog.nl/rotterdam/

https://www.depsycholoog.nl/rotterdam/