Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Financieel

Incassokosten

Wanneer je verzuimd om een factuur (op tijd) te betalen, dan krijg je al snel een incassobureau achter je broek aan. Natuurlijk zal degene die nog een openstaande factuur van jou heeft, eerst nog contact met je proberen op te nemen. Maar wanneer jij daar geen gehoor aan geeft en ook brieven negeert, dan zul je snel een brief op de deurmat krijgen waarin staat dat er een incassobureau is ingeschakeld.

Hoeveel zijn de incassokosten?

Maar dan dien je niet alleen de kosten van de openstaande factuur te betalen, maar ook de incassokosten. Dat zijn de kosten die het incassobureau zal maken. Het is van te voren niet aan te geven hoeveel die bedragen. Maar er zijn wel maximums voor. Hoe lager het bedrag is, des te hoger het percentage is van wat je moet betalen. En als het om een heel hoog bedrag gaat, gaat het bijvoorbeeld maar om 1%. Of 0,5% zelfs. Maar dat is dan alsnog een behoorlijk bedrag!

Incassobureau

Als schuldeiser wil je natuurlijk geen incassokosten krijgen. Daarom moet je ervoor zorgen dat de kosten naar de debiteur gaan. En daar heb je recht op! Maar er zijn ook incassobureau’s, die dat allemaal voor jou regelen. Van Loon Incasso Advocaten is er zo een. Een voor de schuldeiser volkomen gratis incassobureau. Zij zorgen ervoor dat alle kosten naar de debiteur gaan. Wel met de schuldeiser dan voldaan hebben aan een aantal dingen. Überhaupt voordat een incassobureau over gaat tot actie. Dat is dan bijvoorbeeld dat hij of zij al een betalingsherinnering moet hebben gestuurd. Dat houdt in dat de debiteur 14 dagen de tijd nog moet krijgen om de openstaande factuur te betalen.

Als debiteur kun je ook last krijgen van te hoge incassokosten die in rekening worden gebracht. In dat geval kun je contact opnemen met het door de schuldeiser ingeschakelde incassobureau. En kijken hoe jullie er samen uit kunnen komen.