Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Dienstverlening

Klop bij deze experten aan voor een accurate EPC-keuring in Limburg

Een energieprestatiecertificaat (EPC) speelt een cruciale rol om de ecologische voetafdruk te verkleinen en energie-efficiëntie te verbeteren. Een EPC-keuring laten uitvoeren van jouw woning in bezorgt jou als eigenaar waardevolle informatie over de energieprestaties van de woning. Zo een EPC-keuring kan je in Limburg laten uitvoeren door Nepeba uit Genk. Als absolute energiedeskundigen staan zij reeds jaren klanten bij.

Wat is een energieprestatiecertificaat?

Een energieprestatiecertificaat of EPC is een document dat de energetische kwaliteit van een gebouw bepaalt. Om die energetische kwaliteit in kaart te brengen spelen er verschillende elementen mee zoals isolatie, het type verwarming dat u gebruikt, ventilatie en energiegebruik. Het energieprestatiecertificaat bevat telkens een EPC-score. Hoe lager die EPC-score is, hoe beter de energieprestatie is in een bepaalde woning. Zo een EPC-score wordt berekend na een EPC-keuring en net voor dat laatste kan je volledig beroep doen op Nepeba uit Limburg. Zij zorgen steeds voor een accurate keuring en geven jou bovendien tips om jouw woning nog energiezuiniger te maken. Dat kunnen ze doen doordat hun EPC-keuring ook de verbeterpunten in jouw woning in Limburg of elders belicht. Een aspect dat niet standaard inbegrepen is in een EPC-keuring, maar zeker nuttig is om eveneens te laten uitvoeren is een blowerdoortest. Wanneer je een blowerdoortest zal laten doen, kan dat jouw EPC-score immers nog meer optimaliseren. Dat komt omdat een blowerdoortest laten doen de luchtdichtheid in uw woning specifiek gaat gaan bepalen. Het standaard EPC-softwarepakket gaat immers uit van een veelal negatievere waarde van de luchtdichtheid dan die in werkelijkheid is. Door een blowerdoortest te laten doen gebeurt het zo wel vaker dat je tot wel twaalf punten winst doet. 

Contacteer deze experten voor een energiekeuring op maat

Zoek je nog iemand voor een correcte EPC-keuring in Limburg van jouw woning? Dan kunnen we de experten en de service van Nepeba uit Genk alleen maar aanraden. Daarnaast schakelt u hen ook eenvoudig voor allerlei andere zaken zoals riool- en elektrische keuringen. Bezoek hun website: nepeba.be voor meer info en maak uw afspraak vandaag nog.