Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Dienstverlening

Laat uw mooie bedrijf zien op Facebook

Facebook geldt nog steeds als nummer 1 social media platform. Wereldwijd zijn er 1,84 miljard dagelijks actieve gebruikers. Zij besteden gemiddeld 35 minuten aan het medium. Deze mensen plaatsen en lezen berichten (en foto’s en video’s) in 153 verschillende talen. Het aantal bedrijfspagina’s is inmiddels meer dan 80 miljoen. Van de consumenten zegt 40% dat hun shopgedrag beïnvloed wordt door wat ze op Facebook tegenkomen. U begrijpt het: Facebook marketing is geen overbodige luxe.

Meer naamsbekendheid

Het zijn mooie en indrukwekkende cijfers, maar waar het natuurlijk om draait is dat u uw doelgroep bereikt. Hoe groot of klein, hoe algemeen of niche-gebonden die ook is. Als mensen u tegenkomen op hun favoriete plek online voelen ze zich nog meer verbonden met de producten / diensten. De klanttrouwheid verstevigt. Tegelijkertijd zal de mond-op-mondreclame (in dit geval online) toenemen en boort u nieuwe doelgroepen aan. De naamsbekendheid stijgt, net als de populariteit. Het eindresultaat: stijgende verkoopcijfers en een sterker imago.

Gericht targetten

Social media bureau Your Business Online heeft jarenlange ervaring met Facebook strategieën. De eerste stap is keer op keer het in kaart brengen van ‘de klant’. Dat kan op allerlei manieren. Gericht targetten op functie, geslacht, interesses, leeftijd en locatie: het is allemaal mogelijk. U kunt individuen bereiken en ook zakelijke collega’s. Een voorbeeld van het laatste is adverteren speciaal voor directeuren, eigenaren of ondernemers oftewel in een B2B-omgeving.

Interactie met uw klant

Als u zich op Facebook bevindt, zult u merken hoe eenvoudig het is om interactief te zijn met de consument. Trends, hypes en hits laten zien waar mensen in geïnteresseerd zijn. Aanvullend is het mogelijk rechtstreeks een vraag te stellen als “Zou u geïnteresseerd zijn in dienst X of product Y?”. De meeste mensen zijn bereid hun mening te delen, zeker als het gaat om zaken waar zij in de toekomst voordeel van zullen hebben.

Heeft u grote zakelijke ambities en overweegt u om Facebook commercieel in te zetten? Your Business Online vertelt u graag over de mogelijkheden!