Waar staat mcitp voor?

Het klinkt een beetje als de afkorting voor een moeilijke technische procedure, maar niets is minder waar. Mcitp is de afkorting voor een persoon, namelijk voor een Microsoft Certified IT Professional. U mag zichzelf mcitp noemen als u daar een aantal cursussen voor gevolgd heeft en de bijbehorende examens met een voldoende afgesloten heeft. Maar wat betekent het nu wanneer u bovenstaand certificaat mag voeren en u zichzelf mcitp mag noemen? Kortgezegd komt het er op neer dat u aan kunt tonen aan bijvoorbeeld potentiële werkgevers dat u een gekwalificeerde medewerker bent op ICT gebied. U hebt, door het volgen van een aantal cursussen, inzicht in hoe de systemen van het besturingssysteem Microsoft werken en u kunt hier adequaat mee omgaan. Als u het mcitp certificaat hebt, toont u daarnaast aan dat u in staat bent om een aantal beroepen uit te voeren. Hierbij kunt u denken aan beroepen als database administrator of enterprise messaging administrator. Het is belangrijk om te onthouden dat u zich regelmatig zal moeten bij laten scholen wanneer u in deze branche werkzaam bent of werkzaam zou willen zijn. Doordat Microsoft met enige regelmaat met updates in haar systeem komt, worden de bijbehorende certificaten daarop aangepast. Een verouderde versie van het mcitp diploma kan dus niet voldoende zijn in bepaalde bedrijfstakken. Kijk hier voor u zelf goed naar wanneer u besluit dat u dergelijke diploma’s wilt gaan behalen en zorg er voor dat u de nieuwste versie van het mcitp certificaat behaald. Het is mogelijk om op diverse gebieden een mcitp diploma te behalen. Zo is er bijvoorbeeld het gebied van Windows Client of het gebied van Microsoft Share point. Binnen deze gebieden moet u een aantal examens behalen voordat u zichzelf de bijbehorende titel mag geven. Over het algemeen zijn meerdere examens nodig voordat u volledig geslaagd bent. De volgorde waarin u de modules volgt zijn niet van belang, het is alleen belangrijk dat u ze allemaal doorloopt voordat uw mcitp diploma aangevraagd kan worden.

Hoe u een mcitp certificaat kunt behalen

U kunt op diverse manieren een mcitp certificaat behalen. Als u een dergelijk papiertje heeft, zal u dit zeker voordeel opleveren ten opzichte van andere werkzoekenden. U behaalt een voorsprong door te investeren in uw toekomst door deze trainingen te volgen. U kunt op de website van de organisatie Microsoft zelf lezen wat ieder examen inhoudt. Daar kunt ook vinden welke titel u mag voeren als u voldaan heeft aan de eisen van ieder examen. Ook is er te vinden welke onderdelen u precies moet volgen om in aanmerking te komen voor de bijbehorende titel. Als u besluit dat u een mcitp certificaat wilt behalen, dan moet u daar mcitp cursussen voor volgen. Deze worden door diverse bedrijven aangeboden door het hele land heen. Een van deze bedrijven is de organisatie Decisco Network Eductation. Zij zijn te vinden op het internet via de website decisco.nl. Naast de bovengenoemde mcitp cursussen bieden zij nog veel meer aan, wat u kunt nalezen op de website. Een paar voorbeelden van diensten die zij aan bieden zijn:

  • Windows 7 en Windows 8 certificeringen
  • Citrix certificering
  • MTA (Microsoft Technology Associate) certificeringen
  • Microsoft Office trainingen

Neem vooral eens een kijkje op de website om te zien wat dit bedrijf voor uw organisatie kan betekenen en welke cursussen u hier kunt volgen. De eerder genoemde mcitp cursus wordt ook aangeboden door Decisco. Kandidaten voor deze cursus dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo bent u als ideale deelnemer verbonden aan een MKB (Midden- en Kleinbedrijf) bedrijf waar u de functie van desktopbeheerder bekleedt. U bent hier in het meest ideale geval verantwoordelijk voor de inrichting van de desktopomgeving van het bedrijf. Daarnaast levert u ondersteuning en support aan de gebruikers van het systeem, wat in dit geval het Microsoft Windows 7 Operating System is. Hiermee wordt ook gewerkt tijdens de mcitp cursus, dus het is belangrijk dat u hier toegang tot heeft. Zo leert u optimaal gebruik maken van de cursusinhoud en kunt u deze in de praktijk eenvoudig en snel toepassen. Decisco biedt twee soorten cursussen aan op het gebied van mcitp. Met het ene mag u de titel Enterprise Desktop Administrator voeren, met het andere de titel Enterprise Desktop Support Technician. Kijk op de website wat deze titels precies inhouden en welke examens u hier voor moet afleggen. De cursussen worden klassikaal gegeven door een gekwalificeerde docent. De locatie voor deze lesdagen is een gerenommeerd opleidingsinstituut.

Kijk voor meer informatie op de website

Neem voor meer informatie vooral een kijkje op de website van Decisco: www.decisco.nl. Hier vindt u meer informatie over de bovengenoemde mcitp cursus, maar ook over allerhande andere cursussen en bijbehorende certificaten die dit bedrijf u kan aanbieden. Ook kunt u direct een offerte aanvragen voor een op maat gemaakte cursus. Dit zou bijvoorbeeld handig kunnen zijn wanneer u een training met al uw medewerkers overweegt. Deze op maat trainingen worden verzorgd door een dochterorganisatie van het bedrijf, welke ook beschreven staat op de website. De prijzen voor de meer standaard klassikale trainingen staan ook vermeldt, evenals de data en de locaties waarop deze worden gegeven. Voordat u besluit deel te willen nemen aan een van de trainingen van Decisco kunt u kosteloos een proefles volgen bij een van de cursussen. Zo weet u precies waar u zich voor inschrijft en komt u niet achteraf voor verrassingen te staan wanneer de cursus eenmaal gestart is.

http://www.decisco.nl/mcitp-enterprise-desktop-administrator-mcitp-support-technician/