Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Bedrijven

Met deze 3 tips haal je meer uit je poster

Wist je dat de poster een van de oudste reclamemiddelen is? Na de uitvinding van de boekdrukkunst rond 1500 bereikte het produceren van affiches omstreeks 1870 in Parijs een hoogtepunt door de beroemde affiches van Jules Chéret. Een product, bedrijf, evenement of wat je ook kwijt wilt: je wilt het laten opvallen. Posters zijn dan ideaal, want ze bereiken een groot publiek en zijn relatief goedkoop. Bovendien zijn de mogelijkheden voor productie eindeloos, van vormgeving tot materiaalkeuze. De slimme ondernemer speelt hier strategisch op in. Want met een poster val je pas echt op! Lees snel verder hoe je er met jouw poster tussen uit kan springen!

 

1. Personalisatie

Een van de beste manieren om een boodschap beter over te laten komen, is door deze te personaliseren. De ontvanger voelt zich dan meer aangesproken en zal de uiting beter onthouden. Bij het personaliseren van posters kun je denken aan het inprinten van bijvoorbeeld een plaatsnaam.

2. Formaat

Het meest bestelde formaat voor een poster is A2. Maar het kan ook groter! Ook A1, A0 en zelfs abri formaat posters zijn inmiddels standaard te bestellen. En wil je je poster echt laten opvallen? Vraag dan naar de mogelijkheden om grootformaat posters te printen.

3. Kleur

Microsoft Word – Blog posters drukken Peterprint.docx

Het gebruik van kleuren is van groot belang bij een poster. De betekenis en werking van kleur is erg persoonlijk, maar er zijn ook overeenkomsten in kleurbeleving. Kleuren kunnen zowel een positieve als een negatieve uitwerking op mensen hebben. Zo kan rood worden geassocieerd met liefde en romantiek, maar ook met woede en gevaar. Uiteindelijk zal de context waarin je de kleur wilt gebruiken doorslaggevend zijn in het beleven van de kleur. Laat je poster opvallen door het gebruik van kleuren die passend zijn bij de boodschap die je wilt overbrengen.

 

Posters drukken

Het bedrukken van posters kan heel eenvoudig en snel. Kies zelf het soort papier, het formaat en de aantallen. Let bij het opmaken van uw poster goed op de gebieden die wegvallen bij het snijden. Ook doen wij altijd gratis bestandscontrole voordat je bestelt, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Ander drukwerk

Zoek je daarnaast ook ander drukwerk? Er zijn heel veel drukkerijen met veel producten. Wat te denken van flyers van formaat vierkant tot A4, verschillende maten en soorten brochures of bijvoorbeeld ansichtkaarten die je kunt versturen om bijvoorbeeld een evenement te promoten.

 

 

https://www.peterprint.be/