Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Woning en Tuin

Reinigen van regenput of septische put in Brugge

 

Het water wat in de regenput of septische put terecht komt, wordt hierdoor gereinigd. Om ervoor te zorgen dat het water schoon blijft, is het belangrijk om de put regelmatig te onderhouden, legen en reinigen. Dit zijn klusjes voor een vakman, begin hier zelf niet aan. Het kan gevaarlijk zijn en de biologische verwerking van de put kan aangetast worden. De regenput of septische put reinigen in Brugge kunt u het beste overlaten aan de vakman. Omdat een regenput of septische put veel leidingwater kan besparen, is het voor veel huishoudens een belangrijk onderdeel van het huis. Ga er daarom zorgvuldig mee om en zorg naast regelmatig onderhoud dat er geen slechte dingen in terecht komen. Zorg ervoor dat er geen azijn in komt, dit tast de biologische verwerking aan, gebruik daarnaast niet te dik toiletpapier, dit kan voor verstopping zorgen, zorg ervoor dat zaken zoals tampons en maandverband ook niet in de put terecht komen. Wanneer deze punten mee worden genomen, levert de put maximaal resultaat.

Put reinigen

Het reinigen van de put is noodzakelijk om het water wat gebruik wordt om het toilet door te spoelen. Wanneer het water in de put bruin is, onaangenaam ruikt of er een laag onderin de put ligt wordt het hoog tijd om de put te laten reinigen. Wanneer er te lang gewacht wordt met het reinigen van de put kan het water vervuild raken. Hoe vaak de put gereinigd moet worden is afhankelijk van het materiaal en of er filters in de put zitten. Zitten er filters in de put, dan moet de put eens in de vier jaar gereinigd worden, is dit niet het geval, dan moet het jaarlijks. Een betonnen put mag minder vaak gereinigd worden dan een plastic, vanwege de goede bacteriën die hier huishouden.

Verontreinigd water

Het reinigen van de put is noodzakelijk, het water in de put wordt gebruikt voor bijvoorbeeld de wasmachine, dit moet dus zuiver zijn. Het verontreinigde water kan daarnaast ook behoorlijke schade aanbrengen aan de leidingen, laat daarom regelmatig de put reinigen.

Kosten reinigen

Er zitten kosten verbonden aan het reinigen van de put. Deze kosten zijn afhankelijk van de grootte van de put, hoe vies de put is, of er zand onderin de put ligt en of de put leeggehaald dient te worden. Het is aan te raden om de put te laten reinigen wanneer het water laag staat, zo wordt er zo min mogelijk water verspild.

Een regenput of septische put zijn belangrijke onderdelen van je huis, zorg daarom voor goed en regelmatig onderhoud. Wanneer u vragen heeft of graag meer informatie wil, kunt u terecht op www.rioolprobleemkwijt.be, hier vindt u de juiste lokale vakman die u op elk moment bij kan staan.