Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Woning en Tuin

Twee keer per jaar uw coniferen snoeien

Het lijkt misschien veel, maar twee keer per jaar uw coniferen snoeien is de beste manier om uw coniferenhaag mooi groen te houden en de kans op bruine plekken in uw coniferen te minimaliseren. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat u uw coniferen snoeit op de manier u dat zou moeten doen. Zo zijn er bij het snoeien van coniferen een aantal valkuilen waar u zeker niet in moet stappen. Stapt u wel in zo’n valkuil dan bestaat de kans dat u uw coniferen schade toebrengt met alle gevolgen van dien. Zo kunnen er in uw mooie groene coniferenhaag bruine plekken ontstaan en is het zelfs mogelijk dat u door het op de verkeerde manier snoeien van uw coniferenhaag uw coniferen dusdanig beschadigd dat deze zullen sterven. Kortom, bij het snoeien van coniferen is het van groot belang dat u weet wat u doet. Dat is dan ook meteen de reden dat wij deze pagina hebben geschreven. Op deze pagina leggen wij uit hoe u uw coniferen het beste kunt snoeien, op welk moment u het beste kunt snoeien en geven wij enkele bespaartips voor het geval u overweegt om de klus uit te besteden.

Het moment waarop u het beste uw coniferen kunt snoeien

In het jaar zijn er twee momenten waarin u het beste uw coniferen kunt snoeien. Dat is namelijk in het voorjaar en in het najaar. Denk daarbij aan de maanden april, mei, september en oktober. Een mooie coniferenhaag vereist twee keer per jaar een snoeibeurt. Het moment van snoeien is vooral belangrijk. Kies een bewolkte dag en kies tevens een dag uit wanneer er geen vorst aanwezig is en er geen kans op vorst is.

Hoe u uw coniferen dient te snoeien

Bij het snoeien van uw coniferen is het aan te raden om de coniferen eerst te inspecteren. Wanneer u uw coniferen aan het inspecteren bent kijk dan vooral waar de takken het meest ver uitsteken en het meest afwijken. Dat zijn namelijk de takken die straks als eerste gesnoeid mogen worden. Het is belangrijk om van boven naar beneden te werken wanneer u aan het snoeien bent. Vanaf boven heeft u namelijk beter overzicht en kunt u precies zien wat u aan het doen bent.

Zodra u de takken heeft gesnoeid die het meest ver uitsteken is het belangrijk om de coniferen te scheren. Dat houdt in dat u de coniferen steeds zeer oppervlakkig snoeit. Door op die manier de coniferenhaag te snoeien voorkomt u dat u in één keer te veel scheuten wegsnoeit. Dat is belangrijk, aangezien een coniferenhaag niet goed bestand is tegen een drastische snoei.

Een coniferenhaag heeft voldoende zonlicht nodig. Als laatste tip willen wij u dan ook meegeven om uw coniferen taps te snoeien waarbij de onderzijde van de haag uiteindelijk iets breder is dan de bovenzijde van de haag. De haag loopt na het snoeien dus iets schuin af. Door de coniferenhaag taps te snoeien is de coniferenhaag beter in staat om het zonlicht op te vangen.

Het snoeien van de coniferen uitbesteden en toch kosten besparen

Indien u uw coniferen wilt laten snoeien door een tuinman, een hoveniersbedrijf of een boomverzorger en de kosten zo laag mogelijk wilt houden dan is het aan te raden om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Omdat het individueel aanvragen van offertes flink wat tijd in beslag neemt kunt u beter gebruik maken van vergelijkingssites. De kracht van die sites zit hem in het gegeven dat u maar één aanvraag hoeft in te dienen waar de bedrijven hun prijs op baseren. Daarbij is het belangrijk om te weten dat u via dergelijke websites vaak al na 24 tot 48 uur de prijzen kunt vergelijken.

https://www.vergelijkhoveniers.nl