Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Woning en Tuin

Vliegengordijn als decoratie gebruiken?

Zodra het in het voorjaar warmer wordt en wij mensen de deuren van onze woning weer willen open doen. Komen we daar meestal snel op terug. Het is een feit dat zodra de zon weer in ons land is, dit altijd gepaard gaat met veel vliegen, muggen en andere insecten. De oplossing tegen al die vliegende insecten zijn vliegengordijnen! Veel mensen schaffen in het voorjaar een vliegengordijn aan. Deze moet natuurlijk functioneel zijn. Maar mensen vinden de uitstraling ook belangrijk. Deze moet immers bij het interieur en de woonstijl passen.

Misschien heeft u er nog nooit bij stil gestaan, maar wist u dat wij in de winter ook heel veel vliegengordijnen verkopen. Het is niet aannemelijk dat men die koopt om vliegen te weren. Maar waarvoor kopen mensen die vliegengordijnen dan?

 

 

Vliegengordijnen als decoratie in huis

In de winter kopen mensen deurgordijnen als decoratie voor in huis. Ze gebruiken het bijvoorbeeld om sfeer aan een kale, grote muur te geven. Hiervoor worden vaak bamboegordijnen gebruikt of kralengordijnen. Dit omdat deze soorten ook een hele sierlijke uitstraling hebben. De bamboe soorten hebben zelfs vaak beschilderingen. Het kan een warm en sfeervol effect in uw woning geven. En het is weer eens wat anders dan een schilderij.

Een kralengordijn of bamboegordijn wordt niet alleen als wanddecoratie gebruikt. De gordijnen worden soms ook ingezet om één ruimte in twee of meerdere partimenten te scheiden. Studenten doen dit bijvoorbeeld als ze geen slaapkamer hebben en het bed dus als het ware in de woonkamer staat. Met behulp van een draadjesgordijn of kralengordijn creëer je dan toch twee ruimten. Je scheidt de ruimte dan niet heel definitief met een muur. Maar je creëert toch een soort privacy. Draadjesgordijnen zijn hiervoor zeer geschikt. Ze sluiten best mooi af, ze zijn niet duur en ze zijn verkrijgbaar in allerlei maten en kleuren. We zien het draadjesgordijn ook wel terugkomen bij bars en horeca. Je creeert een nette afscheiding en maakt op een eenvoudige en goedkope manier van een grote ruimte, een sfeervol klein stekje.

Heb je de keuken aan je woonkamer maar heb je geen deur? Een vliegengordijn in zo’n nisje kan ook heel sfeervol zijn. Hang het gordijn op, doe er in het midden een koord om en hang het koord aan het rechter kozijn. Zo loop je nog steeds gemakkelijk door de deuropening, maar is deze minder kil en strak dan voorheen.

Er zijn veel mogelijkheden qua decoratie in huis met behulp van vliegengordijnen. Kijk gerust eens op onze site om inspiratie op te doen!

https://www.vliegengordijnkopen.nl/