Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom zou u kiezen voor sprinklerleidingen?

U heeft ze onbewust vast vaker zien hangen in winkels: de sprinklerleidingen in combinatie met de metalen sproeiers. Dit is niet zo verwonderlijk, want een sprinklersysteem is een perfect middel om snel een brand onder controle te krijgen en te blussen. Een sprinklersysteem van goede kwaliteit bestelt u eenvoudig bij brandpreventiebedrijven, zoals Fire Security uit Wortel, in de provincie Antwerpen. Detecteren de losse sprinklers een verhoging van temperatuur? Dat komt doordat de smeltzekering breekt. In de specifieke ruimte waar de detectie plaatsvindt, wordt dan geblust. Omringende voorwerpen worden natgemaakt, zodat die niet kunnen ontbranden. Wat zijn echter andere voordelen van sprinklerleidingen? Kortom, waarom zou u kiezen voor een sprinklerinstallatie?

Beperk de schade met sprinklerleidingen

Een van de grootste voordelen van een sprinklersysteem is de snelheid waarmee het systeem zichzelf inschakelt. Schade bij brand blijft op deze manier beperkt. De oppervlakte waar de brand woedt blijft zo beperkt. Bovendien wordt er relatief weinig water bij een sproeier gebruikt, zodat u ook niet veel last heeftvan waterschade. Dit is echter ook afhankelijk van de sprinklerkop.

Meer mogelijkheden op bouwkundig vlak

Wanneer u gebruikmaakt van een sprinklersysteem, dan heeft u meer bouwkundige mogelijkheden. Denk hierbij aan de toepassing van een sprinklerinstallatie die mogelijkheden biedt bij lichtere constructies, grotere compartimenten, et cetera. Installaties zoals u wel eens in winkels ziet, hoeven niet in een bestaande constructie geplaatst te worden, maar kunnen gewoon aan het plafond bevestigd worden.  

Vergroting van de veiligheid

Niet alleen zorgen sprinklers ervoor dat uw brand gecontroleerd en geblust wordt. Geactiveerde sproeiers koelen ook hete en schadelijke gassen van rook. Deze rookgassen zouden zich normalerwijze tegen het plafond verzamelen. Rook wordt echter bij een brand niet voorkomen door sprinklers, maar door het gebruiken van een sprinklersysteem worden de rookgassen afgekoeld en blijven ze in de ruimte waar de brand is ontstaan in plaats van zich te verspreiden.

Nauwelijks gestoord

Omdat sprinklerleidingen alleen de brand aanpakken en dus andere ruimtes ongemoeid laten, worden uw bedrijfsprocessen maar weinig gestoord als het gaat om een kleine lokale brand. Uw belangrijke apparatuur is zeer goed beschermd tegen de gevolgen van de brand. Uw dienstverlening blijft verzekerd. Vraag vandaag nog naar de mogelijkheden bij Fire Security uit Wortel, provincie Antwerpen.

https://firesecurity.be/