Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Woning en Tuin

Wat is stille verkoop van onroerend goed?

Stille verkoop werkt door het onroerend goed geheim te houden om concurrentie te vermijden. Dit komt omdat als potentiële kopers uw eigendom kennen, ze in de verleiding kunnen komen om u er een lagere prijs voor aan te bieden. Stille verkoop wordt vaak gebruikt wanneer de verkoper zijn huis snel moet verkopen om een dringende reden of op korte termijn.

Wat is de stille verkoop van onroerend goed en waarom zou het een voordeel voor u zijn?

Een stille verkoop is een transactie die niet zoveel belangstelling en hype wekt als een gewone verkoop. Dit komt omdat de koper en verkoper overeenkomen om zich tijdens het transactieproces uit het publieke oog terug te trekken. Dit betekent dat er geen biedingen of openbare aankondigingen zijn over hun voornemen om een onroerend goed te verkopen of te kopen. Het mooie hiervan is dat het de koper en verkoper in staat stelt vrijer te onderhandelen, met minder druk van andere partijen die zich proberen te bemoeien. Het onroerend goed wordt verkocht tegen een prijs die voor beide partijen bevredigend is, zonder tussenkomst van externe bronnen of kopers/verkopers die mogelijk minder geïnteresseerd zijn om namens u te onderhandelen.

Hoe u uw huis rustig en snel kunt verkopen?

Het verkopen van uw huis kan een intimiderend en tijdrovend proces zijn, hoe u het ook aanpakt. Om het proces gemakkelijker te maken, hebben we een handleiding gemaakt met alle informatie die u nodig heeft voor een snelle en gemakkelijke verkoop. Sommige huiseigenaren kiezen ervoor om hun huis zelf te verkopen zonder hulp van makelaars of andere professionals. Als u van plan bent deze route te nemen, is het raadzaam u beter voor te bereiden dan wanneer u een makelaar zou inhuren om uw huis te verkopen. Als u uw huis via een makelaar wilt aanbieden, kan het moeilijk en kostbaar zijn om er een te vinden. De beste manier is om vrienden of familie te vragen of ze goede makelaars kennen die willen werken met mensen die hun huis zelf proberen te verkopen zonder commissie te betalen.

De voordelen van het verkopen van uw huis met een stille verkoop

Enkele voordelen van verkopen met een stille verkoop zijn dat de verkoper kan besparen op commissiekosten, die doorgaans 6% van de totale waarde van het huis bedragen. Verkopers hebben ook meer controle over aan wie ze hun eigendom willen tonen. Ten slotte kunnen verkopers op hun eigen voorwaarden met kopers onderhandelen, wat doorgaans resulteert in eerlijkere deals waar beide partijen gemakkelijker overeenstemming over kunnen bereiken. Misschien vraag je je af waar dit allemaal over gaat? Kijk dan eens op de website.