Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Winkelen

Wat te doen en zien in Leiden

Bezienswaardigheden Leiden

 

Van plan om een tripje naar Leiden te maken? De mooie stad in Zuid-Holland heeft veel te bieden. Zo kunt u er genoeg cultuur opsnuiven en zijn er vele mooie bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Hieronder een opsomming:

 

De burcht: een mooi imposant gebouw om te zien. Met zijn hoge muren van 6.2 meter en een muurdikte van 85 centimeter is dit zeker een must see. De Burcht is nu het symbool van de stad en bevindt zich op een centrale plaats in het midden van de stad Leiden. Het werd gebouwd om Leidenaren te beschermen tegen de oorlog.

 

Stadhuis leiden: Het Leidse Stadhuis dateert van 1547 en is ontworpen door de Haarlemse Bouwmeester Lieven de Key. Je vindt het Stadhuis midden in de Breestraat.

 

Ook kan er in Leiden uitgebreid gewinkeld worden. Er zijn vele leuke winkelstraten in Leiden die zeker een bezoekje waard zijn. Plan in de middag een High tea of ga lunchen bij één van de moderne lunchcafés. Sexshop Leiden is ook zeker de moeite waard. Ook zijn er vele goede restaurants te vinden waar heerlijk gegeten kan worden. Zowel klassieke als zeer moderne. In Leiden is er voor ieder wat wils.

 

http://www.linkstoevoegen.nl/