Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Woning en Tuin

Zie je ze al vliegen?

Dit heerlijke weer is niet alleen heel erg uitnodigend voor ons, maar ook voor de vliegen van België! Je zult ze misschien al wel hebben zien rondvliegen, of al hebben gehoord met hun gezoem. Zolang het er maar een paar zijn, is het natuurlijk geen probleem. Maar wat moet je als je last hebt van een serieuze vliegenplaag?

Waar komen de vliegen vandaan?

De vliegen houden in de koudere tijden altijd een winterslaap. Vervolgens ontwaken ze als de temperatuur weer wat hoger wordt. Ook wordt het dan natuurlijk veel zonniger. De lente is dus eigenlijk een soort wekker voor de vliegen. Vaak zijn de vliegen in deze tijd nog erg traag en versuft, omdat ze natuurlijk pas net wakker zijn geworden. Het is dan nog redelijk makkelijk om de vliegen te doden.

Ik zie erg veel vliegen bij mijn gebouw

Zie je toch wel een groot aantal vliegen in jouw pand? Dan kan het zomaar zijn dat je last hebt van klustervliegen. Deze vliegen trekken massaal naar één plek. Zodra het pand dan meer verwarmd wordt, worden ze natuurlijk ook allemaal tegelijk weer wakker! Omdat ze nog traag zijn kun je ze makkelijk doden, maar dan ben je natuurlijk wel een hele tijd bezig!

Vliegenplaag herkennen

Heb je in de lente last van een vliegenplaag, dan gaat het vaak om klustervliegen. Je kunt een vliegenplaag aan een aantal punten herkennen:

  • Je ziet veel dode vliegen liggen

  • Je ziet veel vliegen op warme plekken, zoals ruiten

  • Je ziet veel levende vliegen ‘samengeplakt’ op de muur zitten

  • Je ziet veel vliegen bij de prullenbak, hier zit waarschijnlijk het nest

Er is dus geen beginnen aan om zelf al deze vliegen aan te pakken. Hoe kom je dan toch van die nare vliegenplaag af? Schakel in dat geval een erkende ongediertebestrijder in.

Schakel direct een ongediertebestrijder in!

De beste ongediertebestrijder uit jouw regio vind je direct bij Beestjes Kwijt! Je vult je postcode in en je wordt direct aan een erkende ongediertebestrijder gekoppeld. Al deze bestrijders zijn echte professionals en leveren niet alleen goede service, maar zijn ook nog eens erg klantvriendelijk. Maak dus snel een eind aan die vliegenplaag, zodat jij weer rustig verder kunt!

https://beestjeskwijt.be/