Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Aanbiedingen

4 belangrijke tips voor een salontafel kopen

Het spreekt voor zich dat iedereen in zijn of haar salon wel de beschikking wil hebben over een leuke salontafel. Het aankopen van een dergelijke salontafel mag dan in eerste instantie misschien wel een eenvoudig karwei lijken te zijn, in de praktijk wil dat wel eens behoorlijk tegenvallen. Veel mensen gaan immers zonder nadenken over tot het aankopen van een bepaalde salontafel waardoor ze bij ingebruikname worden geconfronteerd met enkele vervelende nadelen. Wilt u er absoluut zeker van zijn dat u met alle plezier gebruikt zult kunnen maken van uw salontafel? Dan is het beslist de moeite waard om rekening te houden met de vier tips die staan aangegeven op deze pagina!

             Tip 1: Denk goed na over de afmetingen van uw salontafel

In eerste instantie is het belangrijk om goed na te denken over de afmetingen waar uw salontafel over dient te beschikken. Een salontafel moet voldoende groot zijn, maar tegelijkertijd mag ze ook niet te overheersend zijn in uw salon. Zorg er in ieder geval voor dat mensen nog eenvoudig rondom de salontafel kunnen lopen zonder daarbij het risico te lopen om zich te bezeren. Krijgt u vaak mensen over de vloer, maar wilt u niet dat uw salontafel permanent het merendeel van uw salon in beslag neemt? In dat geval kunt u er ook altijd voor kiezen om een kleiner salontafeltje te combineren met bijvoorbeeld een bijzettafel.

             Tip 2: Moet er opbergruimte voorzien worden in de salontafel of niet?

Veel mensen vinden het fijn om een salontafel aan te kopen waarin verschillende opbergvakjes zijn terug te vinden. Bovendien is het ook mogelijk om over te gaan tot het aankopen van een salontafel waarbij er sprake is van verschillende niveaus. Heel wat mensen leggen bijvoorbeeld hun tijdschriften op het onderste niveau terwijl het bovenste vrij wordt gehouden om bijvoorbeeld een drankje en wat lekkers om te eten op te zetten. Wilt u ook graag dat uw salontafel over opbergmogelijkheden beschikt? Bepaal dan altijd of de inhoud van deze opbergmogelijkheden zichtbaar mag zijn van buitenaf of niet.

             Tip 3: Onderschat de impact van de uitstraling van uw salontafel niet

Zoals eerder reeds aangegeven is het zo dat een salontafel een opvallend aanwezig element vormt in het interieur van uw woonkamer. De impact van de uitstraling waar dit tafeltje over beschikt mag dan ook zeker en vast niet worden onderschat. Hou hier dus rekening mee bij het uitkiezen van bijvoorbeeld het materiaal waaruit de salontafel moet zijn vervaardigd. Voor een klassiek uitziende salontafel zou u kunnen kijken in de richting van bijvoorbeeld hout of marmer. Wilt u eerder een eigentijdse en moderne salontafel kunnen kopen? In dat geval is het wellicht interessanter om te kiezen voor bijvoorbeeld een glazen exemplaar. Ook de precieze vorm waarin uw nieuwe salontafel over beschikt is uiteraard mede bepalend voor de uitstraling waarover ze beschikt.

             Tip 4: Denk ook aan de kinderen!

Heeft u kleine kinderen in huis? In dat geval is het ook belangrijk om met hun aanwezigheid rekening te houden bij het aankopen van een salontafel. Kleine kinderen kunnen zich immers al snel bezeren wanneer ze bijvoorbeeld tegen een hoek van de salontafel aanlopen. Gelukkig zijn er op de markt zeker ook heel wat salontafels verkrijgbaar die “kids proof” zijn!