Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Woning en Tuin

De gietvloer wordt steeds goedkoper

De gietvloer is niet direct een voor de handliggende keuze als het gaat om een woonvloer. Toch zien we de vloeren steeds vaker terug in woningen. Gietvloeren worden voornamelijk in de industrie gebruikt. Het meest praktische voorbeeld dat we kunnen geven is de vloer in de gymzaal. Gietvloeren hebben zeer krachtige en hygiënische eigenschappen waardoor ze lang mee gaan en erg populair zijn in de industrie. Echter zijn die eigenschappen ook erg interessant voor gebruik in huis. Duur? Nee! Gietvloeren worden juist steeds goedkoper.

Een aantal voordelen van gietvloeren

Gietvloeren hebben aardag wat voordelen voor toepassingen in huis. Hieronder een aantal van de belangrijkste voordelen:

 

  • Waterdicht

Gietvloeren hebben de geweldige eigenschap volledig waterdicht te zijn. Dat betekent dat het ook prima in de keuken of badkamer kan worden aangelegd. U kunt er zelfs op douchen.

 

  • Eenvoudig onderhoud

Een andere handige eigenschap is, mede dankzij eerder genoemd voordeel, dat de gietvloer eenvoudig is schoon te maken en te onderhouden. Vocht trekt, in tegenstelling tot houten vloeren, niet in de gietvloer. Hierdoor is schoonmaken een fluitje van een cent en is kans op vochtproblemen ook aanzienlijk kleiner.

 

  • Warmte

Gietvloeren geven natuurlijk geen warmte af, maar voelen wel warmer aan dan bijvoorbeeld plavuizen of parket. Daarnaast gaat de vloersoort ook erg goed samen met vloerverwarming en houdt de gietvloer de warmte goed vast waardoor u naast een hygiënische en onderhoudsarme vloer ook van een heerlijk warme vloer kunt genieten.

Kosten van een gietvloer

De kosten van een gietvloer hangen samen met de oppervlakte waarin u de vloer wilt plaatsen. Daarnaast spelen onderdelen als vloerverwarming, de kleur en mate van benodigd voorwerk ook een rol in de kosten. Meer weten? Neem contact op!

 

http://www.g-vloeren.nl