Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Auto

De mogelijkheden om voordelig een auto te leasen

Het leasen van een auto heeft een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto en is vooral voordelig als je voor een kortere tijd (een paar jaar) in een nieuwe auto wilt rijden. Afhankelijk van het soort voertuig, de populariteit van het merk en wat inbegrepen zit in het leasecontract, kun je al vanaf zo’n 150 euro per maand een auto leasen. Wil je goedkoop auto leasen, let dan dus op deze factoren en ga bij verschillende leasemaatschappijen de prijzen na. De prijs kan oplopen als je extra opties of comfort aan het voertuig wilt en als je jaarlijks een hoog aantal kilometers wilt rijden.

Wat zijn de kosten?

Hoe wordt het maandbedrag vastgesteld dat je voor je lease auto betaalt? In het leasecontract zitten verschillende kosten en voorzieningen opgenomen waar je voor betaalt. Dit zijn de kosten voor afschrijving van de lease auto, autoverzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en reparaties, wegenhulp en vervangend vervoer en soms ook het brandstofverbruik. Naast bijvoorbeeld parkeerkosten of boetes zijn er dus geen variabele kosten en heb je een helder inzicht in wat je voor de auto kwijt bent. Als je een auto koopt is dit niet het geval. Het is dan moeilijk vast te stellen wat je maandelijks kwijt zal zijn aan de auto en kosten voor onderhoud of schade zijn voor jouw rekening.

Vergelijk de kosten

Bij het kopen van een auto is er bovendien een grote investering in één keer nodig. Misschien heb je geen tijd of geduld om hiervoor te sparen. Dus is je inkomen stabiel genoeg, dan kun je ervoor kiezen een auto te leasen. Vergelijk online verschillende leasemaatschappijen of vraag offertes aan en ga goed na wat de voorwaarden en opties zijn. Sommige maatschappijen hebben aanbiedingen en acties of bieden flexibele contracten aan. Zo is er bijvoorbeeld ook een shortlease mogelijk, als je een auto voor een periode vanaf een maand tot een jaar nodig hebt.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/