Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Aanbiedingen

Feng Shui Tips voor een passpiegel staand tegenover het bed

Feng Shui Tips voor een passpiegel staand tegenover het bed

Er zijn veel verschillende scholen van feng shui, elk met verschillende richtlijnen en perspectieven. Soms spreken ze elkaar zelfs tegen. Bijvoorbeeld, je zou ergens kunnen lezen dat het slechte feng shui is om je bureau op een bepaalde manier gericht te hebben, en dan de volgende dag zou je het tegenovergestelde kunnen lezen.

Een gebied waar er een paar verschillende richtlijnen zijn, afhankelijk van de school van feng shui die je volgt, is het onderwerp van een passpiegel staand tegenover het een tweepersoonsbed. Sommige scholen van feng shui raden dit niet aan.

De commandopositie

In sommige andere scholen van feng shui, zoals BTB Feng Shui, raden we juist aan om in bepaalde situaties een spiegel tegenover het bed te plaatsen. Een voorbeeld waarin dit nuttig is, is wanneer je een bed moet corrigeren dat niet in de bevelhebbende positie staat.

Als het bed in de gewenste positie staat, kunt u de deur van de kamer zien terwijl u in bed ligt, zonder dat u direct in lijn met de deur ligt. Zo hebt u het breedste zicht op de kamer en bent u zich ten volle bewust van alles en iedereen die in de buurt komt. Dit geeft je het commando en de controle over je leven. Je bed vertegenwoordigt jou, dus is het een van de belangrijkste meubelstukken om in de bevelhebbende positie te hebben. Je brengt ook veel passieve uren ontspannen en slapen in bed door, dus de feng shui van je bed beïnvloedt je echt.

Soms is het niet mogelijk om je bed in de gewenste positie te zetten. Misschien is je slaapkamer klein of een vreemde vorm, of passen de meubels maar op een bepaalde manier in de kamer. Als je je kamer zo moet inrichten dat je bed buiten de commandopositie staat, en je de deur niet kunt zien als je in bed ligt, dan komt een spiegel goed van pas. In BTB feng shui raden wij u aan een passpiegel staand te plaatsen op een plaats waar u vanuit uw bed de deur van uw kamer kunt zien, wat betekent dat u een spiegel tegenover uw bed hebt. Zolang deze plaatsing van de spiegel u niet stoort of u ’s nachts wakker houdt, is er absoluut niets mis mee.

Hoe de spiegel tegenover uw bed te verhelpen

Ongeacht de feng shui school, als een spiegel in je slaapkamer je een ongemakkelijk of bezorgd gevoel geeft, moet je daar aandacht aan besteden. Feng shui, zoals de meeste dingen, is niet een one-size-fits-all aanpak, en het is belangrijk om je eigen instincten te vertrouwen. Een spiegel tegenover een tweepersoonsbed voelt misschien goed voor je beste vriend, maar is misschien niet de beste keuze voor jou.

Als u last heeft van een spiegel tegenover uw bed, kunt u dit het beste verhelpen door het bed of de spiegel te verplaatsen. Als u dit niet kunt doen omdat de spiegel een permanente bevestiging is, zoals een spiegelwand of kastdeur, doe dan wat u kunt om ermee te werken. U kunt een stuk stof of een sjaal over de spiegel draperen terwijl u slaapt, of matte zonnefolie gebruiken om het spiegeloppervlak te bedekken.

Tips

Als het gaat om spiegels in de slaapkamer, houd dan deze best practices in gedachten:

  • Vermijd indien mogelijk tweedehands of vintage passpiegel staand, want die kunnen energie hebben van vorige eigenaars;
  • Zorg ervoor dat de spiegel de juiste afmetingen heeft voor de ruimte;
  • Gun uzelf de beste spiegel van de hoogste kwaliteit die u zich kunt veroorloven.

De conclusie

Hoewel sommige scholen zeggen: helemaal geen spiegels in de slaapkamer, zelfs als ze niet naar uw tweepersoonsbed zijn gericht, raden wij u aan te gaan voor wat uw intuïtie u vertelt dat het beste is voor uw situatie.

Het is belangrijk te onthouden dat het feit dat verschillende Feng Shui scholen verschillende aanbevelingen hebben voor dezelfde situatie, niet betekent dat een school onjuist of ongeldig is. Als u zich verward voelt door tegenstrijdig advies, kunt u het beste een feng shui-beoefenaar vinden die u vertrouwt en hun professionele mening vragen voor uw specifieke ruimte en omstandigheden.

tweepersoonsbed