Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Auto

Formaliteiten bij auto voor export verkopen

Wanneer u uw auto voor de export verkoopt komen daar soms allerlei formaliteiten bij kijken. In dit artikel ontdekt u welke dit kunnen zijn.

Wanneer u uw auto verkoopt zijn er allerlei formaliteiten waarmee u te maken krijgt. Om deze formaliteiten op de juiste manier af te handelen is het belangrijk om te weten wat er precies speelt. In dit artikel bespreken we de volgende zaken:

  1. Uw auto laten keuren
  2. Verzekering
  3. Verkeersbelasting
  4. Nummerplaat

Wilt u zich niet bezighouden met dit soort formaliteiten? De meeste professionele inkopers kunnen u gelukkig op allerlei manieren van dienst zien.

  1. Uw auto laten keuren

Om te ontdekken welke gebreken uw wagen precies heeft is keuren belangrijk. Wordt een auto goedgekeurd? Dan mag deze in principe direct de weg op. Wordt een auto afgekeurd? Dan is er sprake van gebreken die gerepareerd moeten worden.

  1. Verzekering

Als u uw wagen verkoopt kunt u uw autoverzekering opzeggen. Koopt u een nieuwe wagen? Dan moet daar uiteraard weer een nieuwe verzekering voor worden afgesloten.

  1. Verkeersbelasting

Verkeersbelasting wordt voor een bepaalde termijn betaald. Verkoopt u uw wagen binnen deze termijn? Dan kunt u uw verkeersbelasting terugkrijgen. Koopt u direct een nieuwe wagen? Dan zal dit bedrag van de belasting die u voor uw nieuwe wagen betaald worden afgetrokken.

  1. Nummerplaat

De koper zal uw nummerplaat toesturen naar de DIV. Zorg dat uw oude auto niet meer op uw naam staat.

Professionele inkoper neemt bijna alle formaliteiten voor uw rekening

Wilt u uw wagen aan een inkoper verkopen? Dan heeft u meestal met minder formaliteiten te maken. In tegenstelling tot een particuliere inkoper weet een inkoper namelijk precies welke formaliteiten er spelen. Zo wordt veel werk van u overgenomen en weet u zeker dat u niets vergeet! Wilt u weten welke formaliteiten er spelen en op welke manier deze van u worden overgenomen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een professionele inkoper. Wanneer u te spreken bent over de professionaliteit van uw inkoper kunt u uw

http://inkoopautos.com/