Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan ik de auto het beste wassen?

auto cataloguswaarde

auto verkopen 

tweedehands auto

 

 

Het is lente! Krokussen staan ​​in volle bloei en vogels zingen. Ben jij ook begonnen met de voorjaarsschoonmaak? Je bent natuurlijk niet de enige.

Dit geldt niet alleen voor uw huis. Uw auto wacht nog steeds op een grondige schoonmaak van de straat of garage. De lente is een goed moment om de auto grondig te wassen en alle sporen van de winter weg te wassen. Hieronder leggen we uit hoe u dit probleem het beste kunt oplossen. Autowassen is niet alleen bevredigend. Met de juiste technologie krijgt u ook betere resultaten. Bovendien is dit doorgaans goedkoper dan autowassen. Leg tuinslangen en emmers klaar!

Waar moet ik de auto wassen?

Dit kan natuurlijk overal, maar het is het beste om een ​​plek te kiezen met een goede afvoer, zodat het water met vuil en schoonmaakmiddelen van nature niet zal bestaan. Het is ook aan te raden om een ​​beschutte plek te kiezen of je auto te wassen op een bewolkte dag. Wanneer u uw auto in een zonovergoten omgeving wast, bestaat het risico dat u vuil wordt omdat het water te snel opdroogt.

Hoe vuil is mijn auto?

Het antwoord op deze vraag bepaalt uw aanpak. Zit er nog veel zout in de auto? Of zit er ander hardnekkig vuil op de auto, zoals hars, olie of modder? Voor nieuwe auto’s is een eenvoudige reiniging voldoende. Aan de andere kant moeten oudere auto’s meestal ook worden gepolijst en in de was gezet.

Levensbehoeften

Bereid meerdere emmers, shampoos, tuinslangen, speciale sponzen voor het wassen van auto’s, microvezeldoek voor het drogen van auto’s, schoonmaakborstels voor velgen en mogelijk bandenreinigers voor, en u kunt uw auto wassen.

Emmer systeem

Na de winter wordt aanbevolen om grondig te schilderen om al het vuil van de verf te verwijderen. Natuurlijk moet u voorkomen dat u de spons in vuil water dompelt en de auto met hetzelfde vuile water wast. Daarom raden we aan om drie emmers te gebruiken. De eerste emmer was gevuld met water en shampoo. De tweede emmer bevat alleen water en wordt gebruikt om de spons af te spoelen. De derde emmer wordt gebruikt voor de rand.

Begin vanaf de wielen

De velg is meestal het smerigste onderdeel van de auto. Om te voorkomen dat het stof op de velg tijdens het reinigingsproces in de reinigingsonderdelen van de auto komt, kunt u het beste van daaruit beginnen. Gebruik wielreiniger om remvloeistof, zout en vuil te verwijderen. Spuit de velgenreiniger op de velg en reinig vervolgens met een spons en borstel. Spoel vervolgens af met schoon water.

Carwash

Nu de velg schoon is, kun je aan het grote werk beginnen. Spoel eerst de auto af met een tuinslang. Vervolgens kunt u beginnen met het schoonmaken van de auto met een autospons. Met de eerste emmer giet je er ook shampoo in. We raden aan om shampoo van hoge kwaliteit te kopen en geen wasmiddel te gebruiken. Dit kan de lak beschadigen. Pas op dat u geen cirkelvormige bewegingen maakt, maar naar links en rechts wrijft. Werk van boven naar beneden: van het dak tot de motorkap tot het onderste deel van de auto. Spoel de spons regelmatig af in de tweede emmer. Als u klaar bent, spoelt u de auto opnieuw met een tuinslang.

Automatisch drogen met microvezeldoek

Na het wassen van de auto is het tijd om overtollig water af te vegen met een schone microvezeldoek. De microvezeldoek is erg zacht, neemt veel water op en neemt ook het resterende vuil op.

Behandeld met klei

Zelfs als u de auto grondig hebt schoongemaakt, kan er na het reinigen vet achterblijven. Ze zijn niet altijd goed zichtbaar, maar als je met je handen over de verf wrijft, voel je ze wel. Om deze vervuilingen te verwijderen, kunt u klei speciaal gebruiken voor het reinigen van autolak om de verf te behandelen. U hoeft zich geen zorgen te maken: bij correct gebruik zal de klei niet krassen. Volg altijd de instructies voor gebruik.

Polijstverf

Polijstverf maakt je auto glanzend. Dit is vooral handig voor oudere voertuigen. Polijsten betekent eigenlijk dat een deel van de verf wegspoelt, waardoor de krasjes verdwijnen en de verf zijn oude glans terugkrijgt. Er is een orgel, maar je kunt het ook handmatig poetsen. Dit is natuurlijk niet nodig.

Auto waxen

De wax zorgt voor een extra beschermingslaag. In de was zetten gebeurt altijd op een schone, droge auto. U kunt de auto het beste gedeeltelijk waxen. Gebruik een microvezeldoek en laat de was 5 tot 10 minuten inwerken. Vervolgens kunt u de auto poetsen met een nieuwe microvezeldoek. Veel mensen geloven dat was de glans van de verf kan garanderen. Dit onderdeel is correct, maar de belangrijkste functie van de was is het voorkomen van ultraviolette straling, regen en ander vuil, zoals hars. Er kunnen verschillende soorten wax worden gebruikt. Polymeerwassen zijn gemakkelijker te gebruiken dan carnaubawas.

Ruiten poetsen

Nu het lichaam klaar is, is het tijd om het vensterglas aan te pakken. Er zijn ook enkele bijzondere producten. De glazenwassers die je thuis gebruikt bevatten meestal ammoniak, wat de kleur van de ramen kan aantasten. Autoruitenreiniger is een betere keuze. Spuit het product op het raam en veeg het vervolgens schoon met een microvezeldoek.

Auto details

Nu je de auto hebt schoongemaakt, gepolijst en in de was gezet, wil je hem natuurlijk zo lang mogelijk schoon houden. Daarom moet tussen het poetsen regelmatig een gedetailleerde spuit worden gebruikt. Met een gedetailleerde spray kunt u gemakkelijk oppervlaktevuil verwijderen. Regelmatig onderhoud van uw auto maakt het gemakkelijker om hem schoon te houden en de volgende keer uw tanden te poetsen.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/mijn-auto-kopen/