Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Auto

Kies voor een bedrijfsauto met leasecontract op maat

Als je voor zakelijke doeleinden een auto nodig hebt, kun je een bedrijfsauto leasen. Er zijn vele leasemaatschappijen die een breed aanbod hebben aan automerken en uitvoeringen, zodat je altijd een auto op maat kan vinden voor jouw bedrijf. Bij het leasen van een auto sluit je een contract af om de auto voor bepaalde tijd te kunnen gebruiken en betaal je een vast maandbedrag. Er zijn echt verschillende vormen van leasen, namelijk Financial Lease en Operational Lease. Daarnaast bieden sommige leasemaatschappijen een Flexible Lease voor een flexibel leasecontract. Ga goed na welke vorm van leasen het beste bij jouw situatie past. 

Financial Lease, Operational Lease en shortlease

Kies je voor Financial Lease, dan word jij de economische eigenaar van de auto. Dit is fiscaal voordelig omdat je kan profiteren van renteaftrek en na de leaseperiode kun je ervoor kiezen volledige eigenaar van de auto te worden. Bij Operational Lease ligt het economisch risico bij de leasemaatschappij en wordt bijvoorbeeld schadeherstel of onderhoud door de maatschappij verzorgd. Misschien is je behoefte aan een bedrijfsauto seizoensgebonden of heb je alleen een auto nodig tijdens een kortlopend project. Dan is shortlease mogelijk, wat een minimale leasetermijn van één of twee maanden heeft en een flexibele opzegtermijn.

Vergelijk leasemaatschappijen

Het is raadzaam verschillende leasemaatschappijen te vergelijken alvorens een lease auto te kiezen. Voorwaarden, regelingen, prijzen en aanbod kunnen uiteen lopen, dus vraag offertes aan om een bedrijfsauto te vinden die bij jouw voorkeuren en budget past. Overweeg voor wat voor werkzaamheden de auto bedoeld is, of je een nieuwe of tweedehands auto wilt, voor welke periode je de auto wilt leasen en of je de auto uiteindelijk permanent wilt aanschaffen of niet. Als dit laatste wel het geval is, kies dan voor de Financial Lease.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/