Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Aanbiedingen

Mensen zijn nieuwsgierig, dat is nou eenmaal een kenmerk van ons. We hebben informatie nodig om te l

Een kenmerk van ons mensen is dat we erg nieuwsgierig zijn, dat hebben we gewoon in ons. Wij hebben informatie nodig om te leven en om te overleven. Vandaag de dag kan je erg veel informatie halen uit het nieuws, maar is het ook noodzakelijk om het nieuws te volgen om volwaardige, intellectuele, volleerde burgers te zijn? Ik denk dat dat niet nodig is en in dit artikel leg ik mijn standpunt uit.

 

Allereerst moet je je realiseren dat het grootste deel al van het nieuws niet relevant is voor jou. Showbizz nieuws over een acteur die vreemd is gegaan of politiek nieuws over misstanden bij de corona vaccins of sport nieuws over een voetbal wedstrijd tussen Ajax en NEC. Er is maar een heel kleine kans dat een van deze nieuwsitems jou persoonlijk beïnvloed of jou persoonlijk boeit. Alleen als je een relatie hebt met de acteur die vreemdgaat of je een van de gedupeerden van de Belastingdienst bent of je een kennis hebt die bij Ajax of NEC speelt, alleen dan heeft dit nieuws echt een direct effect op jouw leven. Maar nog steeds krijg je dat nieuws waarschijnlijk wel direct te horen en hoef je er niet over te lezen in de krant. Doordat het nieuws niet relevant is, is het dus eigenlijk gewoon een tijdverspilling om te volgen.

 

Het nieuws is niet relevant en het is ook nog eens voor het merendeel negatief. Neem al het nieuws rondom corona, daar is de media op dit leehnavasor moment vol mee. 99% van dit nieuws is negatief, elke dag krijg je meldingen over hoeveel mensen ziek zijn en hoeveel er gestorven zijn. Dit bevordert je humeur niet. In tijden zoals deze hebben we juist dingen nodig die ons blij en gelukkig maken, en een gemiddeld mens wordt niet blij en gelukkig van het voorpaginanieuws van vandaag.

https://www.redactie24.be/