Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn aankleedkussenhoezen?

Wat zijn aankleedkussenhoezen?

Verzorgingskussenhoezen zijn precies wat het klinkt – een hoes voor uw verzorgingskussen. Luiermatjes zelf zijn vrij praktisch – ze zijn gemaakt van PEVA, een soort vinyl, en gevuld met schuim zodat de rommel van je baby (plas, poep, spuug) er gemakkelijk afgeveegd kan worden en niet in de vulling trekt. Maar als het op comfort en stijl aankomt… wel, dat is een gebied waar ze zeker tekort schieten. Dus, waarom een aankleedkussenhoes gebruiken?

Waarom een hoes voor een aankleedkussen gebruiken?

Als je de meer traditionele stijl van aankleedkussen wilt gebruiken, die gemaakt is van schuim en vinyl, raad ik je zeker aan om een aankleedkussenhoes te gebruiken. Dit is waarom:

  • Back-ups zijn minder omvangrijk om op te bergen – Het houden van een aankleedkussenhoes op je aankleedkussen is gemakkelijker dan het moeten kopen en opbergen van een back-up verschoonmand (omdat je weet dat ze zowat elke dag ‘rommelig’ zullen worden). En als je geen reserve-verkleedkussen zou willen kopen? Dan moet je een andere plek vinden om je baby neer te leggen terwijl je het aankleedkussen schoonmaakt. Het is een nee van mij, dawg.
  • Ze zien er mooi uit – Als je je aankleedkussen bedekt met een aankleedkussenhoes kun je iets mooi maken dat anders een beetje een doorn in het oog zou zijn. Verzorgingskussenhoezen zijn er in zoveel prachtige prints, het is een leuke en schattige manier om wat stijl en persoonlijkheid aan je babykamer toe te voegen.
  • Ze zijn zacht en comfortabel – Verzorgingskussenhoezen zijn vaak gemaakt van katoen, bamboe of linnen – allemaal stoffen die veel zachter en comfortabeler zijn dan vinyl.

Hoeveel aankleedkussenhoezen heb ik nodig?

Zoals met zoveel babyspullen geldt ook hier de vuistregel ‘wassen, dragen, sparen’. Ik denk dat deze regel in dit geval heel goed van toepassing is, want ik zou adviseren 2-4 aankleedkussenhoezen te hebben.

Als je kiest voor ‘minder is meer’ en voor twee aankleedkussenhoezen, moet je er wat meer bovenop zitten met je wasgoed. Als je weet dat je veel ondersteuning zult hebben, en je zult een lading binnen een paar uur kunnen wassen en drogen, dan zijn twee genoeg. Als je liever gewoon minder omkijken naar hebt, dan zou ik je zeker aanraden om 3 of 4 aankleedkussenhoezen te kopen. Het is geen geheim dat de kosten van babyspullen snel oplopen.

Ik koop graag één of twee ‘goede’ artikelen – in dit geval aankleedkussenhoezen – en koop er nog één of twee bij een goedkopere winkel zoals Wal-Mart of, als afdankertjes of tweedehands, bij een koop- en verkoopgroep voor een fractie van de prijs.

Op deze manier, als je gasten op bezoek krijgt en je wilt pronken met het mooie ontwerp dat je hebt gemaakt, heb je een aankleedkussenhoes die je mooi vindt. Je hebt er ook een paar extra voor die dagen dat je maar drie uur hebt geslapen en je midden in een poep explosie terecht komt.

Zijn aankleedkussenhoezen nodig?

Uiteindelijk, als je een heel klein budget hebt of gewoon niet van veel spullen houdt – kun je zeker zonder aankleedkussenhoes.

Je babykamer zal er alleen niet zo mooi uitzien, je baby zal zich niet zo op zijn gemak voelen en je zult een effectieve manier moeten vinden om je aankleedkussen vrij vaak schoon te maken (en zelfs dan kan het aankleedkussen vlekken krijgen).