Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Banen en opleidingen

Wat zijn de vacatures in IT. Gespecialiseerde niveaus

temp agencies near me

Als de HR-manager hoort “zoek een IT-specialist”, waarom dan, dan duikt iedereen meteen op in de hoofden van de systeembeheerder. Eerlijk gezegd is dit altijd het geval, ik kan aannemen dat het uit schooldagen is verdwenen, tk. de systeembeheerder is de eerste persoon die we ooit tegenkwamen in onderwijsinstellingen en op het werk.

Laten we het in detail hebben over de allereerste niveaus van specialisten, en dus de gelederen van programmeurs:

Junior (junior of junior, zoals mijn vriend technisch directeur zegt) is de uitgangspositie, Alya is in zekere zin een trainee. Maar er zijn Juno’s die zelfverzekerd het midden naderden. Juniors hebben een minimale kennis waarmee ze eenvoudige taken kunnen uitvoeren.

Middle is een programmeur of ontwikkelaar, een specialist op middenniveau die goed thuis is in zijn vakgebied. Voert taken uit voor het schrijven van code, primair testen. Zo’n stabiele en sterke kerel!

Senior (signor – tomaat) – vertaalt naar onze moedertaal, dit is een toonaangevende specialist die veel vaardiger is, hij weet meer dan het vakgebied waarin hij werkt. Hij begrijpt zijn taken diep en zelfverzekerd, kan binnen een projectteam werken, heeft geen sterke controle nodig, hij heeft altijd meerdere oplossingen voor één probleem.

Hier zijn nog een paar belangrijke rollen in IT:

Teamleider is een specialist die leidinggevende functies vervult (een team aanstuurt), de technische kant goed kent, zich bezighoudt met projectarchitectuur, code review (dit is een check) en ook zelf complexe onderdelen van het project kan ontwikkelen.

Tech Lead is een specialist die zich bezighoudt met het technisch beheer van het project, hij heeft geen ondergeschikten, hij kan goed inschatten hoe je het project zo efficiënt mogelijk kunt maken, zonder stront code.

De ontwikkelingsmanager is een manager die de afdeling aanstuurt (van 3-5 programmeurs), maar ook zelf codeert. Het percentage leidinggevende functies en codering is altijd verschillend in verschillende bedrijven en er is geen standaard.

CTO (Chief Technology Officer – Technical Director) – het hangt van het bedrijf af, bij een startup en de ontwikkelingsmanager kan een servicestation zijn. Hoewel bij een startup alles kan zijn! Maar zijn belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de hele technische richting in het bedrijf op rolletjes loopt, en verbeteringen en andere innovaties door te voeren om de efficiëntie van de organisatie te vergroten.

Chief Information Officer (CIO) – deze rol gaat meer over zaken en het vergroten van de financiële component in het bedrijf. Het verbetert de infrastructuur, optimaliseert de kosten op alle gebieden, verbetert de bedrijfsprocessen, enz.

En nu over de vacatures (laten we de belangrijkste opsommen):

Maak in hemelsnaam onderscheid tussen backend en frontend, en ook java en javascript!

Aangezien dit artikel voor beginnende IT-recruiters is, zal ik proberen de informatie zo eenvoudig mogelijk te presenteren (overweeg een paar voorbeelden)

Front-end is wat een gebruiker ziet wanneer hij interactie heeft met een website of mobiele applicatie.

Back-end – wat we niet van buitenaf zien, maar met behulp waarvan alles werkt

HTML-coder – voert de lay-out van de site uit met behulp van sjablonen en grafisch ontwerp (Alya lijmt delen prachtig aan elkaar zodat ze niet “wegrennen” wanneer ze de pagina bekijken)

Voorbeelden van programmeertalen: php / python / java / c # / perl / .net / c ++ / drupal en anderen.

Testers (QA-ingenieurs) – test applicaties of sites op bugs (fouten). Hij kan dit doen in de handmatige modus (ze worden handmatige / handmatige testers genoemd) of met autotests, die hij zelf schrijft in programmeertalen.

DevOps is een specialist die de vaardigheden van een systeembeheerder en een ontwikkelaar combineert. Hij begrijpt en ziet het hele systeem als geheel en biedt oplossingen om de prestaties te verbeteren, in interactie met testers, beheerders en ontwikkelaars.

Systeembeheerders zijn stressbestendige jongens die ervoor zorgen dat het computerspark goed werkt, ook problemen met IP-telefonie oplossen.

Informatiebeveiligingsspecialist – zorgt ervoor dat onze gegevens bij u beschermd blijven.

Databasebeheerder – houdt zich bezig met de ontwikkeling van databases. Een database is een plaats waar een grote laag aan informatie wordt opgeslagen (bijvoorbeeld: persoonlijke informatie, productcatalogus, rapporten, statistieken, etc.) Voorbeelden van databases: MySQL, PostgreSQL, SQLite, Oracle, MongoDB

Software Architect – ontwikkelt de architectuur van het project zodat alles op rolletjes samenwerkt, zo efficiënt mogelijk, alle taken optimaliseert en de werksnelheid verhoogt.

Ontwikkelaars van mobiele applicaties (Android / IOS / Windows) – Ik denk dat alles hier duidelijk is. Ontwikkel mobiele apps met behulp van programmeertalen (bijvoorbeeld: Android = java en IOS = swift of Objective – C)

Op één site heb ik nog een gradatie van IT-rekrutering door aanwijzingen opgegraven, God vergeef me copy-paste:

Werving van IT-beheer

CIO, CTO, IT Director, IT Manager, Project Manager, Development Manager, Helpdesk Leader, QA Manager, Service Delivery Manager, Test Manager …

Werving van IT-ontwikkelaars

Ontwikkelaars van zakelijke toepassingen, systeem- en firmware-ontwikkelaars, ontwikkelaars van mobiele toepassingen, telecommunicatie-ontwikkelaars, webontwikkelaars, cloudontwikkelaars, enz .: C ++, C, Java, .Net / C # / ASP, Python, RoR , Perl, iOS, Android, SaaS-programmeur …

Werving van IT- en handelsapplicaties voor het bankwezen

Bedrijfsanalisten, systeemanalisten, architecten, ontwikkelaars en ondersteuningsspecialisten (front-, middle- en backoffice), specialisten van Diasoft FA #, IBSO (CFT), Centaurus, Hephaestus, Temenos T24, Open Way Way4, TranzWare Compass, SmartVista …

Engineering rekrutering (apparaatontwikkeling, HW / SW Engineering)

Leidinggevenden, vooraanstaande experts, ingenieurs, ontwikkelaars en onderzoekers: RF-apparaten, FPGA, ASIC, Verilog HDL, PLC, System-on-Chip, DSP, algoritme-ontwerp, veldtechniek, HW / SW-engineering, draadloos, ingebed systeem en middleware voor ingebed Systeem, applicatie voor ingebed systeem, LTE, M2M, IPTV, AV

SAP ERP (../CRM/WMS) werving

Projectmanagers, consultants, analisten, architecten, ontwikkelaars en beheerders – SAP, Axapta (Microsoft Dynamics AX), Navision (Microsoft Dynamics NAV), BAAN, EXceed ™ WMS, Manhattan’s WMS, Solvo WMS, Logistics Vision ™ Suite (LVS), HighJump Warehouse Advantage, Documentum, DOCS Open / Fusion

IT-ondersteuning werving

Business Application Support Specialist, Helpdesk Specialist, Servicedesk Specialists (Remedy, OpenView, Naumen, Tivoli, CLIO …), 1st Line Support Specialists, 2st Line Support Specialists, 3st Line Support Specialists, Desktop Support Specialist, Windows Server Support

Er zijn veel andere beroepen: IT-projectmanager, bedrijfsanalist, systeemanalist, SAP-consultants, technisch schrijvers, enz. De lijst is eindeloos!

Linkedin

https://www.globalrecruitment.info/