Site vinden doe je bij Sitevinden.be
Image default
Aanbiedingen

Zo gaat je microgolfoven langer mee

Bijna iedereen heeft een microgolfoven in de keuken staan. Dit handige apparaat wordt gebruikt om maaltijden mee te ontdooien en op te warmen. Sommige microgolfovens hebben zelfs nog meer functies. Om zo lang mogelijk van de microgolfoven te genieten, is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden. Dit is goed voor je portemonnee en voor het milieu! In dit artikel vertellen we je meer over het onderhouden van je microgolfoven. 

Geen vieze geurtjes meer
Het opwarmen van een maaltijd in een microgolfoven wil nog wel eens misgaan. Het resultaat: vastgekoekte etensresten aan de binnenkant van het apparaat. Als je deze resten niet direct verwijdert, zal de microgolfoven na verloop van tijd niet meer zo fris ruiken. Gelukkig is er een manier om van deze vieze geurtjes af te komen. Zet een bakje water met een scheut citroensap of azijn in de microgolfoven. Laat het apparaat vervolgens zo’n vijf minuten op de hoogste stand draaien en je microgolfoven ruikt weer als nieuw!

Weg met de etensresten
Na het toepassen van bovenstaande techniek doe je er goed aan om ook direct een doekje over de binnenkant van de microgolfoven te halen. Je zult merken dat de vastgekoekte etensresten direct een stuk makkelijk loskomen. Was vervolgens ook even het draaiplateau met water en afwasmiddel. Uiteraard is het verstandig om de microgolfoven na ieder gebruik even schoon te maken. Dit voorkomt dat je er later veel werkt aan hebt. 

 

Een kapotte microgolfoven repareren
Helaas gaat een microgolfoven ook wel eens kapot. Wacht met het bestellen van een nieuwe en probeer het apparaat eerst te repareren. Vaak is slechts een klein onderdeel kapotgegaan en is het een kwestie van het vervangen van dit onderdeel. Bestel de microgolfoven onderdelen op Fixpart.be. In deze webwinkel vind je onderdelen als glasplaten, knoppen, schakelaars en zekeringen voor je microgolfoven. 

 

https://fixpart.be/nl